uw partner in erfafscheidingen

Tips & Advies

Informatie, tips en advies

Antraciet betonproducten

De antraciet kleurige betonproducten adviseren wij te behandelen met coating. De antraciet kleur is
ontwikkeld op basis van roet, roet maakt de kleur zo diep als hij is. Door de UV-straling en weersinvloeden kan de roet er als het ware uittrekken. Nu blijkt uit onderzoek en inmiddels ca. 3 jaar ervaring van Schutting-Visie, dat de coating de beton op kleur houdt. Herhaling van de coating is pas nodig als u verlichting van de kleur opmerkt. De coating haalt de kleur weer naar boven en kan ook gemengd worden met zwarte kleurstof.
Gebruik: met een witborstel (of dergelijke) insmeren en vervolgens in laten trekken. Aanbrengen bij droog weer en als de betonproducten droog zijn. De coating dient vorstvrij bewaard te worden. Tip: vraag om coating met kleurstof! Uw schutting wordt iets donkerder maar de behandeling is duurzamer. De betonproducten kunnen vanaf heden ook fabrieksmatig gedompeld worden, door deze impregnatie krijgt de beton de kans de coating optimaal op te nemen.

Betonmortel

Wij adviseren u om door onze bouwploeg betonmortel aan de palen te laten plaatsen.
Schutting-Visie kan de betonmortel aan u leveren tegen een meerprijs (zie uw offerte).
U kunt er ook voor kiezen om de betonmortel zelf te verzorgen. Betonmortel is te koop bij de bouwmarkt. (droogbeton)
Indien u wenst dat Schutting-Visie de betonmortel voor u verzorgt, vragen wij u ons hierover tijdig te informeren zodat de bouwploeg het op de dag van plaatsing bij zich heeft. U hebt 1 zak betonmortel per paal nodig.

Het aantal palen laat zich als in het volgende voorbeeld berekenen:
20 meter : 1,9 = 10,52 + 1 = 11,52, afgerond naar boven komt men uit op 12 palen.

Met uitzondering van betonschutting in de uitvoering vlechtmotief hier dient u het aantal meters door 1,84 te delen.
Indien u twijfelt over de te maken berekening kunt u hiervoor uiteraard (tijdig) contact met ons opnemen.

Het juist aanleveren van een situatieschets

Als het goed is heeft u een voorbeeldschets van ons ontvangen, mocht u deze nog niet gehad hebben kunt u deze altijd alsnog bij ons opvragen. De voorbeeldschets hebben wij gemaakt om u een idee te geven welke informatie belangrijk voor ons is. Uit ervaring is gebleken dat veel mensen niet weten hoe ze op de juiste manier een poort inmeten, het is ook niet raar dat niet iedereen weet wat de juiste manier is. Daarom adviseren wij u om op een schets altijd de maten van punt tot punt aan te geven, wij kunnen dan namelijk zien welke poort past en welke niet.
Mocht u een beperkte ruimte hebben waar geen speling meer in de maatvoering zit, zoals b.v. tussen twee muren, geef dan de precieze ruimtemaat aan ons door zodat wij kunnen bekijken welke poort past!

Weersomstandigheden en bouwgrond

Er zijn een aantal factoren die de plaatsing van een schutting ernstig kunnen benadelen of zelfs onmogelijk kunnen maken. Hierover willen wij u informeren, want ook u kunt uw steentje bijdragen.

Ons advies is om ook zelf de weersomstandigheden voor de dag van plaatsing te controleren.
Sneeuw en vorst kunnen in de winter de plaatsing onmogelijk maken, ook in de overige jaargetijden kan b.v. regen zorgen voor een zeer natte grond waardoor plaatsing erg moeilijk wordt. Bij erg natte grond kunnen de palen namelijk zodanig wegzakken dat deze niet meer waterpas komen te staan. (Er is sprake van zeer natte grond als er na ca. 30 cm water omhoog komt.)

Werkplek

In artikel 14 ‘werkplek’ van onze Algemene Voorwaarden staat beschreven waar de bouwgrond aan moet voldoen voor een werkbare situatie. Een fundering, puin of wortels kunnen de plaatsing belemmeren. U kunt de bouwgrond daarom het beste steekproefsgewijs controleren door met b.v. een pin op verschillende plaatsen in de grond te steken, zo kunt u kijken of er ernstige obstakels aanwezig zijn op de en rondom de plaats waar de schutting moet komen.

Door rekening met bovenstaande punten te houden kunnen wij als bedrijf u helpen en u als klant ons helpen.
U heeft misschien een vrije dag opgenomen en wij rijden misschien met een geladen vrachtwagen op en neer voor een teleurstelling. Mocht u twijfelen over de conditie van de bouwgrond of over overige zaken neemt u dan a.u.b. contact met ons op.

Bestrating

Er dient een werkruimte aanwezig te zijn om gaten te kunnen boren t.b.v. de betonpalen, door het boren ontstaat er een gat van ongeveer ø 30 cm. Rondom de benodigde ruimte dient het vrij te zijn van bestrating. Indien de bestrating reeds in uw tuin ligt dient u zelf te zorgen voor werkruimte. Indien de bestrating nog gelegd moet worden nadat de schutting is geplaatst attenderen wij u erop dat wanneer er getrild moet worden de kans bestaat dat de schutting verzakt.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.